Община мъглиж - официален сайт

Благотворителна инициатива

     Ръководството на Народно читалище „Народна просвета – 1889г.” с. Ветрен, с подкрепата на кмета г-н Карагьозов, на Детска градина „Здравец” и младежите в селото предприе благотворителна кампания в подкрепа на три годишната Мартина от Банско, която се бори за живота си и се нуждае от подкрепа. Детето е в състояние на „Будна кома” и очаква интервенция в клиника в Израел. Тази инициатива е част от националната благотворителна кампания, в която до сега са събрани 43 000 лв. За провеждането на операцията са необходими още 27 000 лв.
     На 18 ноември се състоя първата отворена инициатива от кампанията -Благотворителна хоротека от читалището и танцовия клуб към него, с подкрепата на колеги и приятели от ансамбъл „Нашенци” Стара Загора и Ди Джей Митко, който работи благотворително в подкрепа на инициативата.
     В с.Ветрен са поставени кутии за дарения, които ще се събират до 10.12.2017г. и ще бъдат отворени от 7 членна комисия. Събраните средства до посочената дата ще бъдат преведени по банковата сметка на майката на детето. Отчета за сумата ще се осъществи чрез Протокол, към който ще бъде прикрепено платежното нареждане от превода.
     Предстоят и други планирани мероприятия, едно от които ще бъде Коледен благотворителен базар.
     Спасението на детския живот е благородна кауза, в която заслужава да се включат повече хора от Община Мъглиж.

Линк към историята на Мартина

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?