Община мъглиж - официален сайт

ЧЕСТВАНЕ НА 1 НОЕМВРИ

ЧЕСТВАНЕ НА 1 НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ


    Денят на народните будители е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност.
     НЧ"Развитие-1921г." и ОУ "Св.св. Кирил и Методий" с. Дъбово съвместно ще отбележат празника с презентация, викторина и тържество на 31.10.2017г. В подготвената викторина разнообразена със забавни игри, децата ще демонстрират знанията си за този празник и българската история.
     В НУ“Свети Паисий Хилендарски“, с.Зимница ще се проведе конкурс за рисунка на тема „Моят учител – моят будител“ за всички ученици. Най - добрите рисунки ще бъдат поставени на информационното табло в училището, а за победителите ще има награди, които ще бъдат връчени на 30 октомври.
     Колективът на ОУ "Христо Ботев" с.Ягода е предвидил изработване на табло, посветено на делото на будителите и изготвяне на презентация, която ще бъде представена пред учениците в часа на класа.
     ЦСОП „д-р Петър Берон” гр. Мъглиж ще отбележи Денят на народните будители с беседа.
    В годишния план на ОУ "Христо Смирненски" с.Тулово са заложени и ще се проведат следните мероприятия: презентация за будителите, техните дела, биографии и кратък рецитал.

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?