Община мъглиж - официален сайт

Денят на Народните будители в с.Ветрен

     Денят на Народните будители отшумя, но не и емоциите и преживяванията свързани с него.
   В с.Ветрен празникът на Народните будители започна още 31-ви октомври със съвместно посещение на представители от кметството и читалище „Народна просвета – 1889” в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Г-н Карагьозов – Кмет на с. Ветрен подари на всички ученици от I-ви и II-ри клас тениски със символи на знанието и обучението.
    В деня на самият празник 1-ви ноември от 9.30ч. служителите от читалището посетиха Детската градина ”Здравец” в с.Ветрен, като подариха на децата от двете групи красиво илюстрирани книжки с български народни приказки, както и по едно ръчно изработено есенно пано, което да краси занималните . Така децата преживяха един истински и затрогващ празник: пяха се много песни, рецитираха се стихове, играха се музикални игри и танци.
   Празникът продължи в Пенсионерски клуб „Мильо Минчев” с.Ветрен от 10.30ч. с литературно-музикална програма. Първо прозвуча Химна на народните будители, след това се прочетоха материали, свързани със самия празник, рецитираха се стихове на известни наши будители. Певческата група на читалището поздрави всички присъстващи с песни от своя репертоар, посветени на Родината и Родния край.
  По случай 1-ви ноември, издателство „Ера” направи предложение за 50% намаление на художествена литература. Така бе обновен библиотечния фонд на читалището в с.Ветрен.

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?