Община мъглиж - официален сайт

„Искам да бъда добър” - съвместната инициатива на Областна администрация и Регионално управление на образованието – Стара Загора

„Искам да бъда добър”

 

 

     Да покажем доброто и позитивизма в постъпките на нашите деца е идеята на съвместната инициатива на Областна администрация и Регионално управление на образованието – Стара Загора, обявена под мотото „Искам да бъда добър”.
     На идеята за добротата и добрите дела откликнаха учениците от 4”а” клас на ОУ ”Христо Ботев” в град Мъглиж с класен ръководител Екатерина Вангелова.
     Децата изготвиха постер с цитати за доброто, който поставиха в класната стая заедно с цветния надпис „Искам да бъда добър”. Издириха и притчи за добротата, за щастието, за ненасилието , които прочетоха и дискутираха в клас
     На 30 май те прочетоха притчите пред своите съученици от начален курс в училището и подариха символични „папируси” с притчи на всяко дете. Изготвиха плакат с десетте най-популярни характеристики на добрия човек и връчиха грамоти на най-активните в попуряризирането на добротата като качество, което всички притежаваме , но не винаги можем да съхраним и покажем.
     Вдъхновени от идеята на кампанията да бъдат добри и да не проявяват агресивност и нетолерантност към околните, децата раздадоха на съучениците си цветни стикери с посланието „Искам да бъда добър”.
     Учениците от 4 „а” клас бяха посрещани от своите съученици от начален курс с усмивки и грейнали лица и всички се убедиха ,че добротота е способност само на смелите и силни хора, които вярват , че въпреки препятствията могат да правят добрини .
     А учениците от 4 „а” клас останаха доволни, че са изпълнили главната си цел –да научат и другите деца на добри дела.

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?