Община мъглиж - официален сайт

Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

     На 27.04.2016 г. в община Мъглиж се проведе общински кръг от Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Подобен род състезания в Община Мъглиж се провежда за втора поредна година, като миналогодишните победители бяха представителите на ОУ "Христо Ботев" с. Ягода, които представиха Област Стара Загора на националното състезание в гр.Бургас.
     В състезанието взеха участие ученици от 6-ти и 7-ми клас от основните училища в гр.Мъглиж и селата Ягода, Дъбово, Тулово и Ветрен.
     Състезанието протече в два етапа: Първи – теоретичен (решаване на тест) и втори- практически умения за защита при бедствия на пет учебни центъра. Състезателите преодоляваха препятствия, показваха бързина и сръчност при херметизиране на хранителни продукти, знания за действие при земетресение, хвърляне на спасителен пояс на удавник и точно насочване на водна струя към мишена (гасене на пожар).
      Победител в състезанието тази година е отбора на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ от с. Ветрен, който на 10.05.2016 г. ще представи община Мъглиж на областния кръг в гр.Стара Загора.

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?