Община мъглиж - официален сайт

Община Мъглиж стана част от международната АНТИ-СПИН кампания

     На 17 май 2015 г. Община Мъглиж стана част от международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ и СПИН, който се отбелязва всяка трета неделя от месец май. Участие в инициативата взеха доброволен екип от град Мъглиж, с ръководител г-жа Рада Гоцкова, здравните медиатори към Община Мъглиж – Злати Рашев и Ангел Ангелов, младежи към Евангелска Църква град Мъглиж, както и деца и ръководители от: Община Стара Загора, РЗИ – стара Загора, СНЦ „Сдружение свят без граници”, СНЦ – „Самаряни” и Общински младежки съвет към община Стара Загора. Всички те заедно посадиха цветя под формата на символа „червената панделка” в басейна пред НЧ „ Пробуда – 1869” гр. Мъглиж
     Д-р Червенски – мениджър на доброволния екип от Стара Загора, отправи специални благодарности на г-жа Рада Гоцкова, за поканата Община Мъглиж да се включи в кампанията за засегнатите от ХИВ И СПИН и приветства всички доброволци взели участие в кампанията. От своя страна г-жа Гоцкова сподели, че както за нея така и от името на общинска администрация благодари, че са приели поканата Община Мъглиж да бъде част от подобна кауза. След посаждането на символа на червената пандела, доброволците изкачиха стълбите водещи към паметника на „септемвриеца” - емблемата на град Мъглиж, където домакините раздадоха води и сандвичи на всички присъстващи.
По този начин град Мъглиж за първи път стана част от международната кампания за съпричастност в борбата на засегнатите от ХИВ и СПИН.
В България денят започва да се отбелязва от 1992 година.

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?