Община мъглиж - официален сайт

Общинска викторина по безопасност на движението


   В изпълнение на мерките за намаляване броя на децата, жертви на пътнотранспортни произшествия и повишаване на знанията и транспортната култура на учениците, Община Мъглиж и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организираха за шеста поредна година Общинска викторина по безопасност на движението по пътищата, която се проведе на 18.04.2016г.от 14.30 часа в залата на НЧ «Пробуда 1869» гр.Мъглиж.
   Целта на викторината е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Участие в състезанието взеха 5 отбора от основните училища на територията на Община Мъглиж . Отборите бяха съставени от четирима състезатели – по един от 5, 6, 7 и 8 клас. Викторината се проведе в 3 етапа. Първият от тях е решаване на листовка с 20 въпроса.    Всички състезатели от отбора решаваха заедно листовката с въпроси от познавателните структури, отразени в учебните програми по БДП. Времето за решаване беше 20 минути. Вторият етап включваше отговор на 3 въпроса. Последният кръг включваше сглобяване на 3 пътни знака.
   Всички участници показаха много високо ниво на подготовка.
   Първенец е отборът на ОУ « Св.Св. Кирил и Методий» - с. Ветрен със 127 точки.
   На второ място се класираха два отбора - на ОУ «Христо Ботев» - гр. Мъглиж и ОУ «Христо Ботев» - с. Ягода със 126 точки. На трето място е отборът на ОУ « Св.Св. Кирил и Методий» - с. Дъбово със 106 точки. Четвърто място зае отборът на ОУ «Христо Смирненски»- с.Тулово със 73 точки.
   Зам.- кметът на Община Мъглиж г-жа Рени Малева, която председателстваше журито, връчи купи и грамоти на отборите.
   Всички участници в състезанието получиха предметни награди, осигурени от Община Мъглиж.

 

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?