Община мъглиж - официален сайт

Пет години Дневен център „ЗОРНИЦА” град МЪГЛИЖ

                                Пет години Дневен център „ЗОРНИЦА” град МЪГЛИЖ

На 24.07.2013г. дневен център за възрастни хора „Зорница” град .Мъглиж отбеляза с голямо тържество петата си годишнина. Гости на тържеството бяха Кмета на Община Мъглиж Господин Господинов, г-жа Радостина Вълкова, Директор Дирекция „ УРХДЕИ” в община Мъглиж, г–жа Марийка Костова-Лолова, Директор на Дирекция „Социално подпомагане„ в град Мъглиж, г–жа Рада Гоцкова старши експерт „Здравеопазване и Социални дейности”.

За работата на центъра разказва госпожа Татяна Трифонова, която е социален работник и ръководи дейността му.

Госпожа Трифонова сподели, че в дневен център „Зорница” намират място за отмора и забавление 43 потребителя, които са включени в следните групи по интереси:

    •група – пеенe;
    •група – кулинарство;
    •група – фитнес;
    •група – занимателни игри.

Всички с удоволствие празнуват заедно рождените и именните си дни, отбелязват големите християнски празници като Коледа, Великден, Гергьовден, Цветница и др..

За потребите е истинско удоволствие да вземат участие в организираните екскурзии и да се запознаят с природните и исторически забележителности Богородична стъпка край Старозагорски минерални бани, Мегалитен паметник край село .Бузовград, Етнографския комплекс „Дамасцена” в село Скобелево, Дряновския манастир и Тракийската гробница в село Старосел.

Незабравими ще останат срещите с потребители от други дневни центрове в страната. През тези пет години са осъществени срещи с потребители от Дневен център и пенсионерски клуб в село Манолово, Дома за стари хора село Търничене, Дневен център в град .Дряново и Дневен център в град Хисар.

За справяне със стреса и преодоляване на психологическата бариера на третата възраст с потребителите на дневния център са проведени два психотренинга.

Госпожа Трифонова завършва своя разказ с думите, че капацитета на дома е запълнен и в момента има чакащи молби на кандидат потребители. Това и дава основание да заяви, че Дневен център „Зорница” е любимо място на хората в пенсионна възраст в град Мъглиж.

 

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?