Община мъглиж - официален сайт

Посещение на дневен център „Зорница“ в с.Сборище

     На 23.11.2017г. потребителите от Дневен център за възрастни хора „Зорница” град Мъглиж посетиха Дневен център за възрастни хора в село Сборище, община Твърдица.
     На място любезно бяха посрещнати от потребителите на Дневния център и кмета на селото г-н Злати Златев.
     Певческите групи и от двата дневни центъра имаха съвместни изяви, които създадоха приятелска, весела и задушевна атмосфера, прераснала по-късно в тържество.
     Посещението продължи с разглеждане на сградата на ДЦ в центъра на селото и Народно читалище „Просвета 1910”. Впечатленията бяха обогатени с презентация за историята на селото и честването на различните празници: Трифон Зарезан, Бабин ден, Баба Марта и др. Взаимното удовлетворение от проведената среща доведе до планиране на ново съвместно мероприятие.
     По време на пътуването, потребителите на ДЦ „Зорница” не пропуснаха да посетят и „Музея на Магарето” в град Гурково, където се запознаха с провежданите в миналото традиционни състезания с магарета. В музея бяха изложени оръдия на труда от селския бит на българина, медали спечелени по време на прочутото състезание с магарешки каручки, наречено „Биорали”.

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?