Община мъглиж - официален сайт

Визия за Европейска реализация на Община Мъглиж

Ръководството на Община Мъглиж представи своята визия за Европейска реализация на Община Мъглиж в новия програмен период 2014-2020 г.

 

     На 04.03.2015 г. в Дневен център за възрастни хора „ Зорница” гр. Мъглиж ръководството на Община Мъглиж представи на вниманието на присъстващите всички европейски проекти реализиранипрез целия целия мандат на управление до момента. На гостите в залата им бе раздадена таблица на хартиен носител, от която отчетливо се вижда степентта на реализация на всеки един от европейските проекти по които се работи. Срещата с гражданите започна с кратък въвеждащ анонс на д-р Душо Гавазов – зам.- кмет на Община Мъглиж, след което същият даде думата на доц. д-р Антоний Гълъбов. На тази втора среща с мъглижани, известният социолог и политолог представи своята гледна точка по отношение на проблемите свързани с Европейското бъдеще на Мъглиж. В своята реч университетският преподавател похвали ръководството на общината за реализираните до момента проекти, като подчерта, че Община Мъглиж е една от малкото общини, в цяла България, която успешно работи по европейските проекти. Доцентът изтъкна факта, че сегашните местни управляващи имат волята и капацитета да продължават да се борят за привличане на повече европейски средства, което от своя страна е положителен индикатор за бъдещото развитие на Община Мъглиж. Присъстващите в залата на дневния център и този път отправиха десетки въпроси към именития гост доц.д-р. А. Гълъбов. Мъглижани потърсиха мнението на политолога за решение на проблемите свързани със сигурността и безработицата на територията на гр. Мъглиж. Той сподели, че в дългогодишната си практика на социолог, винаги е считал, че сигурността на местно ниво може да се реши чрез създаването на т.нар. Общинска полиция и или нейните разновидности. По отношение на безработицата отправи апел към местните управляващи и частния бизнес, да създават повече трайни работни места като приоритет да бъде малък процент постоянно работещи в сравнение с голям процент работещи по програми от типа „ временна заетост”. Дискусията продължи повече от предвиденото време, като бе от изключителна полза за гражданите на Мъглиж.

      На срещата присъстваха: Господин Господинов – Кмет на Община Мъглиж, Душо Гавазов – зам.- кмет на Община Мъглиж, Методи Марков – зам.-кмет на Община Мъглиж, Татяна Трифонова - управител на Дневен център "Зорница" гр.Мъглиж (съорганизатор на събитието), потребители на Дневен център „ Зорница” и членове на пенсионерски клуб „ Мъдрост” , представители на медии и др.

Анкета

Определяте ли страницата на Общинска Администрация за функционална, с точна и коректна информация?